web analytics

VÅRKONSERT lördag 23 april kl 18:00 i Svarttorp kyrka

Lördag 23 april kl 18:00 gästar Aneby kammarorkester Svarttorp kyrka med en Vårkonsert.

Aneby kammarorkester är en renodlad stråkorkester med medlemmar från Aneby och dess kranskommuner. Aneby kammarorkester uppstod 2001, ungefär i samma veva som orterna runt omkring på höglandet lade ner sina orkesterföreningar och musiksällskap. Konsertmästare är Anna Edmark och dirigent är Ulrik Lundström, cello- kontrabas- och gitarrlärare vid Aneby kulturskola.

Aneby kammarorkester kommer att framföra ett antal pärlor från olika tider och stilar, bl a en Sinfonia ur operan Memet av Giovanni Battista Sammartini från 1732, Adagio av Oskar Lindberg (han med den berömda Fäbodpsalmen från Dalarna) och Springdans ur Lyriska stycken av Edvard Grieg. I orkestern sitter Henrik Albertsson, boendes i Ryd, och spelar altfiol. Han har skrivit det spännande stycket A Day in a Grasshoppers Life. Henrik kommer även att vara solist på Ave Maria av Franz Schubert trakterandes det armeniska instrumentet duduk. Vidare blir det en Irländsk Jig och ett stycke av gruppen Kent. Under kvällen blir det ett offentligt uruppförande av dirigentens nyskrivna stycke Peace.

Det ges tillfälle att sjunga med i psalmer till ackompanjemang av orkestern i samband med att Henrik Jonason håller en andakt